تحولات منطقه

درحالی‌که بسیاری از مقامات پیشین و کنونی آمریکا به شکست فشارها بر ایران اذعان دارند، یکی از مشاوران دولت ترامپ ضمن مخالفت با احیای برجام خواستار اجرای سیاست “فشار طاقت‌فرسا” علیه ایران شد.

درخواست ضد ایرانی یک مقام دولت ترامپ از بایدن
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، همزمان با دور هشتم مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران و بازگشت واشنگتن به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) برخی افراد در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا همچنان تلاش می‌کنند تا بر روند این رایزنی‌ها تاثیر بگذارند و مانع از لغو تحریم‌های ایران شوند.

این در حالی است که بسیاری از مقامات پیشین و کنونی آمریکا اذعان دارند که سیاست “فشار حداکثری” دولت ترامپ علیه ایران شکست خورده و حتی نتیجه عکس داده است.

بنابر گزاش شبکه خبری سی‌بی‌ان، لِن خودورکوفسکی یکی از مشاوران ارشد نماینده ویژه دولت ترامپ در امور ایران گفته است که کارزار فشار حداکثری دقیقاً آنچه لازم بوده را علیه ایران اجرا کرده است.

وی در گفت‌وگو با سی‌بی‌ان نیوز مدعی شد، اما دولت بایدن از زمان روی کار آمدن خود سیاست کاهش تحریم‌های ایران را اجرا کرده که پیامی اشتباهی به ایرانیان ارسال کرده است و آنها را به جایی رساند که اکنون در آن قرار دارند.

این مقام پیشین آمریکایی در ادامه گفت: بنابراین دولت بایدن به ایران، فضای مورد نیاز و پوشش مورد نیاز برای رسیدن به جایگاه فعلی‌شان را ارائه کرده است و اهرمی را که تا آغاز دولت بایدن به هیچ عنوان در اختیار نداشتند نیز به آن‌ها داده است.

خودورکوفسکی همچنین ضمن ابراز مخالفت با احیای برجام، افزود: از نظر من تنها راه معکوس کردن پیشرفت‌هایی که ایران امروز در اختیار دارد، این است که فشار حداکثری به “فشار طاقت‌فرسا” تبدیل شود. این، به‌طور دقیق پیام درستی را درباره آنچه ما قابل قبول می‌دانیم، ارسال می‌کند.

همچنین یک مقام دیگر دولت دونالد ترامپ در گفت‌وگو با سی‌بی‌ان نیوز خواستار اتخاذ رویکرد خصمانه‌تری علیه ایران شد و ادعا کرد که ایران سابقه تقلب در قراردادهای خود با ایالات متحده را دارد و ممکن است مسیر دیپلماسی دیگر کارساز نباشد.

الی کوهانیم، معاون پیشین نماینده ویژه دولت آمریکا در مبارزه با یهودستیزی در این باره گفت: واشنگتن باید به ایران نشان دهد که خطوط قرمزی وجود دارد که اگر از آنها عبور کند و دست از تمایل خود برای دستیابی به سلاح هسته‌ای برندارند، با عواقب نظامی مواجه خواهد شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در بهار ۹۷، باوجود مخالفت جامعه جهانی و پایبندی کامل ایران به تعهداتش در برجام، به‌طور یک‌جانبه از این توافق خارج‌ شد و با زیر پا گذاشتن تعهدات خود تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.

اکنون در حالی برخی مقامات دولت او ادعای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را تکرار می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران بارها بر ماهیت کاملا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای کشورمان تاکید کرده و یادآور شده است که سلاح هسته‌ای هیچ جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد.

همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را در گزارشات خود مورد تائید قرار داده است.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.